Köpvillkor

Above Gallery AB (SE559214-3696) bedriver verksamheten för Above Gallery och nedanstående köpvillkor avser denna verksamhet:

För att handla hos oss måste du vara myndig eller ha din målsmans tillstånd.

Vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel” i produktinformationen och för att produktbilder inte alltid exakt återger produkterna utseende. Hur färgen i bilder återges kan bero på vilken typ av bildskärm du har och vilka inställningar den har. Är du osäker kontakta oss för en visning i vårt showroom på Sigtunagatan 7, Stockholm.

Bilden på ett konstverk i upplaga kan skilja sig i nummer från det faktiska verk du köper – det nummer du kan beställa står att se i texten om verket.

Priser

Samtliga av våra priser är angivna i Svenska Kronor (SEK) och inkluderar mervärdesskatt (moms 25%). Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella felaktiga uppgifter angående pris och leveranstid.

Inramning

För att underlätta din beställning erbjuder vi 4 varianter som standard när du vill köpa dina verk färdiginramade: vitlaserad, svartlaserad, ek- eller valnötsfanér monterat i låda utan passepartout. Tjockleken på ramen anpassas smakfullt efter verkets storlek. Men det finns oändliga möjligheter att rama in dina konstverk, bara kontakta oss om du vill ha något utöver det vanliga så löser vi det!

Äkthet

Alla våra verk är signerade och när det gäller verk i upplaga även numrerade av konstnären.

Konstnärerna

Above Gallery representerar inte konstnärerna själva, vi skriver endast avtal om att ha exklusiv rätt till just de verken som ligger i vår butik. Vi åtar oss även uppdragsförsäljning, då vi förmedlar konst mellan köpare och säljare, med följerätt till konstnären.

Beställning & Betalning

Beställningar görs i webbutiken på abovegallery.se. Avtal om köp träffas i och med det att du mottar en orderbekräftelse via e-post efter att du lagt en order och slutfört betalning alternativt genomgått godkänd kreditprövning i nätbutikens kassa. Betalning sker tryggt och säkert genom Klarna Check-out som accepterar följande betalsätt:

– FAKTURA
Kostnad 0 kr, 0% ränta. 14 dagars betaltid. Din faktura skickas till den av dig angivna e-postadressen. Om du vill att vi skickar ut en ny faktura eller har frågor om din faktura, konto eller avbetalning vänligen kontakta Klarna direkt.

– KORTBETALNING
Visa, Mastercard m.fl. All kommunikation sker via krypterade servrar med äkta SSL-certifikat.

– BANKBETALNING
Direktbetalning via Nordea, SEB, Swedbank, Handelsbanken m.fl.

– KLARNA KONTO
Avbetalning som anpassas efter betalsumma samt dina preferenser.

Orderbekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi ut en orderbekräftelse via e-post. Denna innehåller fullständig information om din beställning. Om du upptäcker något fel vänligen kontakta info@abovegallery.se omedelbart med ditt ordernummer bifogat.

Om du vill ändra eller avbeställa en order går det bra så länge ordern ännu inte expedierats, kontakta info@abovegallery.se eller ring via telefon.

Frakt/Leverans

Cirka 1-3 arbetsdagar från beställning av oinramade grafiska blad eller fotografier under storleken 200 cm(längd+bredd). Inramade verk cirka 2 veckor. Originalverk eller större verk (än ovan nämnda mått) levereras enligt överenskommelse. Öppna levererade varor med försiktighet för att undvika skador!

Alla leveranstider är ungefärliga och avser tiden från det att vi mottagit och registrerat din order tills dess att försändelsen skickas från vårt lager. Din leverans ordnar vi alltid så snabbt som möjligt, om inget annat är överenskommet – är du osäker Kontakta oss!

Leverans

  • Upphämtning på vårt Showroom på Sigtunagatan 7, kontakta oss innan för öppettider. Så fort dina varor finns klara för hämtning kontaktar vi dig via e-post, SMS eller telefon för öppettider.
  • Upphämtning Ramverkstan (gratis): Om du väljer att köpa ett inramat verk går det även att välja att hämta upp det hos Ramverkstan på Birger Jarlsgatan 99 i Stockholm utan extra kostnad.
  • Frakt med Postens värdepaket, kostnad 250 kr för köp under 5000 kr (gäller verk utan ram). Postens värdepaket hanteras särskilt varsamt och är försäkrade. Verket hämtas ut på närmaste Postens företagscenter (dvs inte alltid det som kallas postombud). Medtag legitimation. Max storlek 200 cm(längd+bredd), större verk levereras enligt överenskommelse (kontakta oss).
  • Inom Sverige/utomlands övrigt efter överenskommelse kontakta oss.
 

Transportskador

Viktigt: Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. Öppna kuvert med stor försiktighet. För att varor med synliga, yttre transportskador ska kunna reklameras hos oss måste skadorna ha noterats på din fraktsedel ifrån fraktbolaget i samband med kvittens, be chauffören notera skadan och signera. Om du skulle upptäcka dolda fel/transportskador efter att du öppnat förpackning/emballage, meddela detta snarast.

Returer & Byten

Du har normalt 14 dagars ångerrätt på varor du köpt i nätbutiken, i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att du har rätt att returnera en vara om du inom 14 dagar efter att du mottagit den meddelar oss om att du vill utnyttja ångerrätten. Varan ska vara i lika gott skick som när du fick den, det vill säga oskadad.

Kontakta oss snarast på för hantering av returen.

Ångerrätt gäller ej inramade verk eftersom dessa produceras unikt för er.

Du får hela köpesumman tillbaka, men eventuell leveranskostnad för returen står du själv för.  Återbetalning utförs normalt inom 1-5 arbetsdagar, dock senast inom 30 dagar, efter att vi mottagit och godkänt returen. Observera att eventuell faktura ska betalas även om du returnerar varan. Återbetalning av ordersumman görs efter godkänd retur.
Vid köp av en vara som är specialtillverkad eller på annat sätt anpassad speciellt för dig så gäller inte ångerrätten, det vill säga inramat verk till exempel.

Reklamationer

Du har rätt att reklamera en vara om det kan antas vara ett tillverkningsfel på varan. Kontakta oss inom 14 dagar på info@abovegallery.se och bifoga tydliga bilder på den felaktiga varan och uppge ditt ordernummer. Om det rör sig om en reklamation på grund av fel på varan eller att vi expedierat fel vara står vi för returfrakten samtidigt som vi i första hand byter ut varan mot en ny, alternativt om varan är slut i lager, återbetalar vi det du lagt ut för varan.

Säkerhet

Betalning kan ske via bank- betal- eller kreditkort som är kopplade till Visa eller MasterCard. Vänligen observera att leveransmottagarens namn och adress måste överenstämma med kort/kontoinnehavarens namn och adress. Above Gallery tar inte ut några extra avgifter för kortbetalningar. Vi använder oss av säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Överföringen sker med säker SSL-kryptering. Det innebär att ingen obehörig kan se dina kortuppgifter.

Vi tar ansvar för alla personuppgifter, till exempel namn, adress och e-post, som du lämnar till oss eller som vi får del av när du handlar hos oss. Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig och ge dig god service. Det kan handla om att leverera de varor du beställt, meddela orderstatus, eller att delge dig information om nyheter, kampanjer och erbjudanden.

Genom din registrering och/eller beställning samtycker du till att Above Gallery lagrar och använder uppgifter om dina inköp samt de kontaktuppgifter du lämnar. Vi behandlar dina personuppgifter med största försiktighet och garanterar att dina kunduppgifter endast används av Above Gallery. Uppgifterna lagras och används för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Detta innebär att information om dig lämnas vidare även till vår fakturapartner Klarna samt aktuell logistikpartner.

Above Gallery kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till annan tredje part. Uppgifterna lagras och används även i marknadsföringssyfte, men enbart hos Above Gallery. Detta innebär att Above Gallery kan komma att använda dina personuppgifter för att kontakta dig via mejl med nyhetsbrev eller direkt marknadsföring. Du har givetvis möjlighet att när som helst skriftligen meddela oss att du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål. Kontakta då vår kundtjänst info@abovegallery.se.

Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Above Gallery förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

ABOVE GALLERYS DATASÄKERHET

I. Vi använder de personuppgifter du meddelat oss i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning.

II. Uppgifter som rör din person används av Above Gallery samt av våra samarbetspartners för betalning och leverans för att genomföra mellan oss överenskomna avtal och i första hand för att ta betalt för och skicka varor till den adress som du uppgett.

III. Du kan vända dig till oss på info@abovegallery.se om du har frågor om dina lagrade data eller vill ändra eller radera dem.

IV. När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev sparar vi din e-postadress och använder den i samband med reklam och marknadsundersökningar till dess du avbeställer nyhetsbrevet. Nu kan närsomhelst avbeställa nyhetsbrevet genom att kontakta oss på info@abovegallery.se eller via länken i nyhetsbrevet.

V. Denna webbsida använder Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc.(”Google”). Google Analytics använder så kallade cookies, textdata som lagras i din dator och gör det möjligt att undersöka hur webbsidan används. Uppgifterna som rör din användning av vår webbsida (inklusive din IP-adress) överförs till en Googleserver i USA där de lagras. Google använder denna information för att utvärdera hur du använder webbsidan, för att sammanställa rapporter om aktiviteter på webbsidan till ansvariga för webbsidan och för att erbjuda nya tjänster i samband med användningen av webbsidor och Internet. Google kan också i förekommande fall föra informationen vidare till tredje part om detta är möjligt enligt gällande lag eller om tredje part bearbetar dessa data på uppdrag av Google. Google kommer under inga omständigheter att länka din IP-adress till andra data från Google. Du kan förhindra att cookies installeras med hjälp av en särskild inställning i din browser; vi vill dock understryka, att du därmed i vissa fall inte kan utnyttja alla funktioner på vår webbplats. Genom att använda denna webbsida ger du ditt samtycke till bearbetningen av dina data, som med ovan beskrivna metoder och med detovan uppgivna syftet insamlats av Google. Observera att ingen personlig information förs över till Google och att IP-adressen är anonymiserad.

VI. Vi använder ibland cookies för att kunna utnyttja vissa funktioner och göra ditt besök på vår webbplats till en bättre upplevelse. Här är det fråga om små datafiler som sparas på din dator. De flesta cookies som vi använder raderas efter besöket från din dator (s.k. sessionscookies). En del cookies stannar kvar på datorn och gör det möjligt för oss att känna igen dem vid ditt nästa besök. Dessa cookies är till för att spara ditt användarnamn och ditt lösenord på webbplatsen, så du inte behöver fylla i dem nästa gång du loggar in. Samma cookies sparar dessutom personuppgifter som namn adress och telefonnummer etc. Det är inte tillåtet för våra affärspartners att hämta, bearbeta eller använda personrelaterade data med hjälp av cookies.

VII. Vi använder Klarna som partner för att hantera betalningar på hemsidan.Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling. Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10.

Länk till Klarnas Allmänna villkor.

Länk till Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation.

VIII. Som kund hos Above Gallery kan du få produktrekommendationer via e-post som matchar dina tidigare köp. Du kan när som helst avbeställa din prenumeration genom att klicka på länken i nyhetsbrevet.

Kontakta då vår kundtjänst info@abovegallery.se.

Force Majeure

Above Gallery ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Above Gallery inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, extrema väderföhållanden, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Above Gallery dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både Du och Above Gallery rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

Cookies

En cookie är en liten fil som en webbplats skapar och placerar på datorn. Cookies kan liknas vid små avtryck då cookien består av en liten datamängd med information om vad du gör på sidan. Informationen om vad du gjorde vid tidigare besök skickas av webbservern till din webbläsare och kan sedan hämtas därifrån. Den möjliggör en bättre webbsida för dig som användare och ger oss statistik om användandet. Cookien innehåller ingen personlig information och är helt ofarlig för användaren.

Länkar

Above Gallerys hemsida kan innehålla länkar till andra hemsidor utanför vår kontroll. Vi kan inte hållas ansvariga för innehåll på dessa sidor – vi länkar vidare endast för att underlätta besökare att hitta mer information inom specifika områden.

Copyright

The content on this site is copyrighted and belongs to Above Gallery AB.

Senast uppdaterad: 2020-05-11